JÜPİTER VE SATÜRN'ÜN DÜNYAYA UZAKLIĞI

   Jüpiterin Güneşe Olan uzaklığı Ortalama 778,000,000'km olarak ölçülmüştür. Dünya ile arasındaki mesafe en yakın konumda iken 620,000,000'km olarak ölçülmüştür.

        Jüpiter güneş sistemindeki en büyük gezegendir. O kadar büyüktür ki diğer tüm gezegenlerin toplamından bile büyüktür diyebiliriz. Oluşum aşamasında biraz daha fazla büyüse idi güneş sistemimizdeki ikinci yıldız olabilirdi. Büyüklüğü ve devasa yer çekimi sayesinde başlı başına bir güneş sistemi gibi 16 adet uyduya sahiptir. Bu uyduların birkaçı ay gibi durağan değil çok daha aktif uydulardır.

       Mars ile Jupiter arasında kalan bölge göktaşı kuşağı olarak bilinir irili ufaklı ve bazıları gerçekten büyük olan binlerce ve milyonlarca göktaşı bu alanda barınır. Bunun sebebi devasa boyutu ile Jüpiter gezegenidir. Bu gezegen bir sapan gibi göktaşlarını güneş sisteminin derinleiklerine ilerlemesini engeller ve dışa savurur. Hatta Bazı bilim insanlarına göre dünyada yaşamın olması Jupiterin varlığına doğrudan bağlantılı.

Satürn'ün Güneşe ve Dünyaya Uzaklığı

       Satürnün Güneşe Olan uzaklığı Ortalama 1.426,000,000'km olarak ölçülmüştür. Dünya ile arasındaki mesafe en yakın konumda iken 1.195,000,000'km olarak ölçülmüştür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GEZEGENLERİN GÜNEŞE VE DÜNYAYA UZAKLIKLARI

GEZEGENLERİN DÜNYAYA UZAKLIKLARI