Gezegenler ve İnsanlar

gezegenler ve insanlar ile ilgili görsel sonucuMERKÜR

Yönettiği burç : İkizler, Başak
Güçlü olduğu burç : Başak
Güçsüz olduğu burç : Balık
Zararlı olduğu burç : Yay

Merkür, zihinsel gücü ve iletişimi simgeler.Aynaı zamanda el,ayak ve sinir sistemimizin yöneticisidir. Onu sorumluluk duygusu taşımayan yaramaz bir erkek çocuğuna benzetebiliriz, fakat bu sorumsuzlukla birlikte zekayı da gösterir. İçgüdülerimizin tutsağı olmamıza izin verir.Mantığımızı kullanma yeteneğimizi,kendimizi ifade etme gücümüzü gösterir.İnsanların gelişmeleri ve ilerlemeleri için merküre ihtiyacları vardır..


VENÜS

Yönettiği burç : Boğa,Terazi
Güçlü olduğu burç : Balık
Zararlı olduğu burç : Koç,Akrep
Güçsüz olduğu burç : Başak

Venüs,kişilerin seviçlerini,beğendiği lüks şeyleri,sosyal yaşamlarını ve sanat yeteneklerini yönetir.Aynı zamanda huzuru,güzelliği,tembelliği ve bohem alışkanlıkları simgeler.Venüs çok güçlü bir konumda ise fazla zevke düşkün,yüzeysel ve basit düşünen bir kişiliği gösterir.İnsanların en güzel ve ince duygularını yönetir.
Cinsel ilişkilerde büyük bir mutluluk verir.Çiftleşme oyununda tamamlayıcı öğeler olan giysi,şarkılar ve çekici davranışları yönetir.Venüs istek demektir.Hertürlü zorbalığı terbiyesizliği ve onur kırıcı etkileri uzaklaştırır.GÜzel sanatları esin kaynağıdır.Ortaklığı,

cömertliği,tatlılığı,hoşluğu iyi huyu ve dengeyi simgeler.İlişkilerde uyum sağlamak,denge kurmak isteğini de yönetir.


MA
 Yönettiği burç : Koç, Akrep
Güçlü olduğu burç : Oğlak
Zararlı olduğu burç : Terazi
Güçsüz olduğu burç : Yengeç

Mars,cana yakın ve dostç tutumlu fiziksel gücü simgeler.Hem yapıcı ve hem yıkıcı enerjiler taşır.Tutku ve insanlardaki hayvansal içgüdüler gibi güçlü duyguların yöneticisidir. İyi dengelenir ve kendisini olumlu bir biçimde göstermesine olanak sağlanırsa,cesaret,sabır,
kendine güven gibi güçlerin filizlenmesine neden olur.
Kişisel atılımlar,hırçınlık,
kavgacılık,keskin zeka kavga ve tarışma gücü,bağımsızlık,kararlılık,direnç,tüm engellere karşı başarıya ulaşma isteği ve tüm bunların üzerinde,önderliktir.Mars,olağanüstü bir kas gücü,uygulama yeteneği,çalışma ve yöneticilik yeteneği verir.Fiziksel hazları mutlulukla bir araya getirebilir.Olumsuz yanı korkunçtur.Kötü bir açı yapıyorsa şiddet ve zorbalık patlak verir.Cinayet,kaza,yangın,saldırılar,yağmalar ve ahlak bozuklukları ortay çıkar.İyi bir konumda ise güçlü,dinç,çalışkan ve iyi yapılı bir kişilik ortaya çıkar.


JÜPİTER

Yönettiği burç : Yay, Balık
Güçlü olduğu burç : Yengeç
Zararlı olduğu burç : İkizler
Güçsüz olduğu burç : Oğlak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JÜPİTER VE SATÜRN'ÜN DÜNYAYA UZAKLIĞI

GEZEGENLERİN GÜNEŞE VE DÜNYAYA UZAKLIKLARI

GEZEGENLERİN DÜNYAYA UZAKLIKLARI