URANUS UN ÖZELLİKLERİ

Uranüs'ün Güneşe ve Dünyaya Uzaklığı

       Üranüsün Güneşe Olan uzaklığı Ortalama 2.872,000,000'km olarak ölçülmüştür. Dünya ile arasındaki mesafe en yakın konumda iken 2.582,000,000'km olarak ölçülmüştür.

         Uranüsün kütlesi dünyaya oran ile 15 kat daha fazladır fakat kapladığı yer bakımından dünyadan 63 kat daha fazla büyüktür. Güneş etrafındaki dönüşü dünyanın dönüşünden 84 kat daha uzun sürer, yani güneş etrafında yörüngede 1 turu 84 dünya yılına eşittir. Uranüs gezegeninin saptnmış 27 adet uydusu bulunmaktadır. Bu sayı söz konusu gezegeni en çok uydusu olan 3. gezegen yapmaktadır.

Neptün'ün Güneşe ve Dünyaya Uzaklığı

       Neptünün Güneşe Olan uzaklığı Ortalama 4.503,000,000'km olarak ölçülmüştür. Dünya ile arasındaki mesafe en yakın konumda iken 4.350,000,000'km olarak ölçülmüştür.

        Neptün ona ismini veren deniz tanrısının ismi olan neptunustan alır. Mavi ve göz alıcı rengi sebebi ile bu ismin verildiğini düşünüyorum. Zaten gezegenlere eski mitolojiden isimler verilmesi bir gelenek halini almıştır. Tüm gezegen isimleri eski mitolojide yer alan isimlerdir.

Plüto'nun Güneşe ve Dünyaya Uzaklığı

       Söz konusu gezegen artık gezegen sınıfından çıkarıldığı için bu gezegen hakkında bilgiyi farklı sayfamızdan gök cisimleri olarak paylaşacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JÜPİTER VE SATÜRN'ÜN DÜNYAYA UZAKLIĞI

GEZEGENLERİN GÜNEŞE VE DÜNYAYA UZAKLIKLARI

GEZEGENLERİN DÜNYAYA UZAKLIKLARI